5. KOLO – Bez eksperimentisanja

5. KOLO – Bez eksperimentisanja

09/16/2021 0 Saveti za kapitena

Kapitenska traka se među fantazi menadžerima u prošlom kolu “šetala” sa Lukakua ka Salahu i Ronaldu. U petom kolu koje je pred nama, čini se da izbor kapitena izgleda mnogo jasnije.

Liverpul koji igra u sjajnoj formi dočekaće Kristal Palas, svog omiljenog protivnika u Premijer ligi…

Mohamed Salah (12.5m) – 54.5% TSB

Definitivno najbolja opcija za kapitena u ovom kolu. Liverpul je čak 7 puta uzastopno pobedio Kristal Palas, a s obzirom kako igraju trenutno, mišljenja smo da na Anfieldu protiv njih i ovoga puta neće imati previše problema.

Egipćanin je drugi u ligi po očekivanim golovima (2.64) i drugi po broju šuteva b među veznjacima, iza Manea u obe kategorije. Pomalo čudna situacija, s obzirom da je u prethodnim sezonama uvek Salah bio taj koji je imao bolju statistiku od Senegalca, no ono što je bitno su poeni, a Salah je dosad doneo 38 naspram Maneovih 24.

Mo je u poslednjih nekoliko meseci mnogo više kreativan, razigrava saigrače i više nije onaj igrač koji samo želi da da gol po svaku cenu. Statistički parametri to i pokazuju u prva 4 kola – Salah je kreirao 12 šansi (drugi u ligi), od čega 3 velika šanse (prvi u ligi), a upisao je i 2 asistencije. 

Cristiano Ronaldo (12.6m) – 39.9% TSB

ronaldo

Nastavlja sa golovima?

Ne sećamo se da je neki igrač ovako rapidnom brzinom došao do 40% “ownershipa”. Kako i ne bi, kada se radi o jednom od najboljih fudbalera svih vremena. Iako duboko u svojoj 37. godini života, Cristiano je definitivno i dalje igrač svetske klase.

Salah je opcija broj 1 za kapitena, međutim, i Ronaldo je sasvim legitimna varijanta. Željan je golova, naravno da neće svake nedelje biti Njukasl (bio dvostruki strelac), ali ni ovonedeljni protivnik, Vest Hem, nije previše briljirao defanzivno na startu sezone. “Čekićari” su tek u prošlom kolu upisali prvi klin šit.

Ronaldova statistika protiv Njukasla:

Šutevi – 6, od čega 5 iz šesnaesterca

xG – 1.40

Kreirane šanse – 1

Odlične brojke, a mišljenja smo da će Cristiano i protiv “Čekićara” imati “return”.

Ko god odaberete za kapitena, srećno!

Fantalytics tim

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *