38. KOLO – Rizik ili oprez? Mane ili Salah?

38. KOLO – Rizik ili oprez? Mane ili Salah?

05/22/2021 0 Saveti za kapitena

Poslednje kolo počinje za nešto više od 24 sata i polako dolazi trenutak kada ćemo poslednji put namestiti svoj fantazi tim u sezoni 2020/2021.

Izbor kapitena je od krucijalne važnosti u vašim mini-ligama, s obzirom da je ostalo samo jedno kolo do kraja i kapitenska traka je u poslednjoj rundi definitivno “alat” koji vam može napraviti najveću razliku.

“Na papiru” najprimamljiviji meč ima (i dalje) aktuelni šampion Premijer lige koji će u poslednjem kolu imati samo jedan cilj – obezbediti top4 i nastup u Ligi Šampiona naredne sezone…

Biti oprezan sa izborom kapitena?

Svesni smo da je trenutak u sezoni koji će napraviti potpuni rasplet u mini-ligama. Međutim, koliko ćete rizikovati, ili juriti differentiale zavisi isključlivo od razlike koju imate ili želite da nadoknadite.

Ukoliko imate prednost u mini-ligama ili “jurite” razliku manju od 10 poena, onda nema potrebe “biti heroj” u poslednjem kolu i dati traku igraču za kog ne verujete da je jednostavno najbolja opcija, pre svega što se toliko mala razlika lako može nadoknaditi sa ostalih 10 igrača.

A kada govorimo o najboljoj opciji za kapitena, onda je to definitivno Mo Salah (12.8m). Nijedan igrač nije imao više velikih šansi u poslednjih 6 kola, dok je Kristal Palas tim koji je dopustio najviše šansi po levoj strani, što svakako ide u prilog Egipćaninu + je na penalima.

Takođe, Salah uz timski motiv, ima i individualni, s obzirom da borba za titulu najboljeg strelca lige ne može biti neizvesnija (Kane i on su postigli po 22 gola).

Rizikovati?

Međutim, ako u mini-ligama jurite razliku veću od 10 poena, onda je verovatno trenutak da se odvojite od template-a i pokušate drugačijim izborom da nadoknadite zaostatak.

Ukoliko se odlučite za ovakav potez, prvi igrač koji treba da vam bude na umu je Sadio Mane (11.8m). Odmah je iza svog kolege (Salaha) po broju velkih šansi u poslednjih 6 kola i postigao je gol u poslednjih 7 duela sa Kristal Palasom te tim iz Londona deluje kao Maneov omiljeni protivnik u Premijer ligi.

Verovatno su samo još dvojica igrača vredna pomena ukoliko se odlučite za “differential kapitena”. Bamford (6.6m) je u kladionicama drugi favorit da postigne gol u 38. rundi (odmah iza Salaha), dok je Lids drugi po kladionicama u kvotama za postignuta 3 ili više gola (odmah iza Liverpula).

Drugi je Antonio (6.7m) koji je postigao 3 gola na prethodne 4 utakmice i u tom periodu ima drugi najveći xG (očekivani golovi) u ligi.

Pisaćemo još o najboljim differentialima za 38. kolo i sastavićemo tim kola.

Srećno!

Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *