35. KOLO – Ne gledati dalje od “Đavola”

35. KOLO – Ne gledati dalje od “Đavola”

05/06/2021 0 Saveti za kapitena

Vest da će jedna od najboljih ekipa u ligi, Mančester Junajted, imati “tripl” 35. kolo potresla je fantazi svet. 

Za sve FPL menadžere ovakva vest (koja se dešava izuzetno retko, mi iz Fantalytcs tima ne pamtimo da se desilo) znači samo jedno – kapitenska traka mora da “ide u ruke” jednom od igrača “Crvenih Đavola”. 

 

Bruno Fernandes (11.5m) – 55.5% TSB i Mason Greenwood (7.2m) – 7.1% TSB

Dvojac Mančester Junajteda između kojih je potrebno birati kapitena u ovom kolu. Razlog je prilično jednostavan: na osnovu svega što smo videli u poslednje vreme, ovaj dvojac ima najviše potencijala za poenima. 

Zapravo, situacija je ovakva: ukoliko želite da igrate sa manje rizika, traka neka ide Brunu. Sa druge strane, ako biste malo više da rizikujete, onda je “Zelenodrvce” vaš čovek…

Uporedićemo najvažniju statistiku pomenuta 2 igrača u poslednja 4 kola: 

Fernandes vs Greenwood:

Šutevi: 10 vs 11

Šutevi iz šesnaesterca: 5 vs 9 

Kreirane šanse: 3 vs 3 

Velike šanse: 1 vs 2 

xG: 0.91 vs 1.17

xA: 1.14 vs 0.58

Šut na svakih: 26.1 minut vs 18 minuta 

Statistika je prilično ujednačenja, čak ide i na stranu Greenwooda koji je bolji u većini kategorija. Ipak, znamo svi o kakvom se igraču radi kada govorimo o Fernandesu te da ima potencijal za 10+ poena u svakoj utakmici. 

Ono što je možda još bitnije od statistike je njihova potencijalna minutaža. “Đavoli” imaju i više nego zgusnut raspored i, ako računamo i večerašnju utakmicu protiv Rome, imaće 4 utakmice u samo 7 dana. 

Postavlja se pitanje, ko ima veću šansu da počne sve 3 utakmice? To je svakako Fernades, koga je Ole, kada je bio zdrav, samo jednom naterao da počne meč sa klupe ove sezone (a čak je u i toj utakmici Bruno zabeležio asistenciju). 

Svakako pomno pratiti i u večerašnji duel sa Romom i minutažu pojedinih igrača. Mančester je već “jednom nogom” u finalu, no ne treba očekivati da Ole previše rotira svoje najbolje igrače, zbog važnosti utakmice. 

Ipak, ono što jeste realno je, da upravo Fernades ili Greenwood ne odigraju 90 minuta, što je svakako dodatan plus prilikom izbora trake u 35. rundi. 

Ukoliko već niste pročitali naš tekst o differentialima za ovo kolo, to možete uraditi jednim klikom.

Srećno!

Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *