29. KOLO – Odbrana Brajtona “must have”

29. KOLO – Odbrana Brajtona “must have”

03/17/2021 0 Najbolji differentiali

Pred nama je jedno od najmanje inspirativnih kola u sezoni u kojem će snage odmeriti svega 8 timova, no Fantalitičari smatraju da čak i u takvoj rundi ima mesta za bodove koji su nam neophodni da bi se što bolje pozicionirali u našim mini-ligama.

Analizirali smo 3 igrača sa niskim “ownershipom” koji su dobri “pikovi” za 29. kolo, ali u kolima nakon toga.

Krenimo redom…

 

Ola Aina (4.6m) – 3.0% TSB

Levi bek Fulama igra prilično dobro u poslednje vreme i verovatno je (uz golmana Areolu) najbolja akvizicija iz sve čvršće odbrane ekipe Scotta Parkera. Tim iz Londona je u poslednjih 5 kola primio samo 4 gola od čega čak 3 u poslednjem kolu, i to od strane budućeg šampiona, ekipa Mančester Siitija. 

Englez u celoj ligi od svih defanzivnih igrača ima treći najveći xGI (expected goals involvement), odmah iza Lowtona i Veltmana. Mišljenja smo da neće mnogi fantazi menadžeri imati odbranu Fulama u ovom kolu te ukoliko uspeju da uzmu “klin šit”, napraviće vam veliku razliku.

Protivnik je Lids koji nije u dobroj formi te tako nisu uspeli da postignu gol na čak 3 poslednje utakmice u Premijer ligi što je prilično netipično za tim koji sa klupe predvodi Marcelo Bielsa. 

 

Lewis Dunk (5.0m) – 8.0% TSB

Odbrana Brajtona biće veoma popularan izbor  te je jedan defanzivac iz njihove defanzivne linije “must have” u “praznom” 29. kolu. Dešavalo se i ranije da razočaraju kada se od njih najviše očekuje, no protivnik teško da može biti lakši – Njukasl bez najboljeg strelca, Calluma Wilsona. 

U prethdnom tekstu o differentialima smo pisali o Veltmanu, a u ovom želimo da vam skrenemo pažnju i na kapitena ekipe, Lewisa Dunka. 

Lewis je u poslednjih šest kola čak 7 puta šutirao na gol protivnika i u po toj kategoriji je na četvrtom mestu od svih defanzivaca u ligi (jedan od igrača koji je ispred njega je upravo Veltman, sa čak 10 šuteva). 

Obojica su sjajne opcije, a ukoliko to ne zahteva više od -4, dupla odbrana Brajtona zajedno sa Dunkom i Veltmanom može da bude izuzetno isplativa u ovom kolu.

Martin Odegaard (5.9m) – 1.4% TSB

Najnovije pojačanje “Tobdžija” igra sve bolje, Arteta mu sve više veruje te je tako bio starter na prethodne 2 izuzetno važne utakmice za tim (prva utakmica u Ligi Evrope protiv Olimpijakosa i derbi severnog Londona protiv Totenhema), a Martin je svom treneru uzvratio  sa po golom u oba meča. 

Norvežanin može da bude veliki differential, no važno je najpre isrpatiti utakmicu Arsenala u Ligi Evrope i njegovu minutažu u revanšu protiv Olimpijakosa. Ukoliko ga Arteta u ovom meču bude “sačuvao” od svih 90 minuta na terenu, onda Martin može da bude deo vašeg tima umesto recimo Gundogana koji nema meč u 29. kolu, a potom ima teško gostovanje proitv Lestera. 

Srećno!

Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *