28. KOLO – Verovati u Kaia?

28. KOLO – Verovati u Kaia?

03/10/2021 0 Najbolji differentiali

Za nešto više od 48 časova počinje nova, 28. runda Premijer lige te moramo biti efikasni i spremno uđemo u novo kolo. 

Kao i pre svako kolo, nakon detaljne analize smo vam spremili 3 igrača sa niskim “ownershipom” za koja verujemo da imaju lepe šanse za “return” u narednim kolima.

Jedno od ta tri imena vam defintiivno dugo nije bilo “na radaru”…

 

Neal Maupay 6.1m – 2.1% TSB

Napadač Brajtona nije u sjajnoj formi, no uspeo je u prošlom kolu da zabeleži asistenciju i najavi bolje dane. Neal je klasičan “forma” igrač što znači da uglavnom veže 2 ili 3 meča sa “returnom” kada podigne formu na viši nivo. 

Brajton je definitivno jedna od ekipa koja nije imala sreće u prethodnim utakmicama. Na poslednja 4 kola imaju drugi najveći xG (očekivani golovi) u ligi i treći najveći xA (očekivane asistencije), a uspeli su da postignu svega 2 gola u tom periodu. 

Ova kletva mora nekada da se prekine, a naredne dve utakmice protiv Sautemptona i Njukasla su lepa prilika za tako nešto s obzirom da su ova 2 tima međusobno imala svega 1 “klin šit” u prethodnih 5 kola. 

Postoji šansa da Maupay preuzme i penale nakon Grossovog promašaja u pretprošlom kolu. 

 

Kai Havertz 8.2m – 2.5% TSB 

Skupoceno pojačanje “Plavaca” nije opravdalo očekivanja u dosadašnjem delu sezone, uostalom kao i većina pojačanja koja su stigla u letnjem prelaznom roku. 

Međutim, Havertz je protiv Evertona posle dužeg vremena odigrao 90 minuta i bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu, a uz to je zabeležio i 2 “fantazi” asistencije. 

Kai nije jeftin, no u nedostatku adekvatnih opcija u njegovom opsegu cena može da budu dobro rešenje ukoliko se ustali u prvu postavu, pogotovo zbog svog izuzetno niskog “ownershipa”, ali i odličnog rasporeda koji je pred Čelsijem. Svakako neko na koga moramo obratiti posebnu pažnju u narednom periodu. 

 

Joel Veltman 4.3m – 1.1% TSB 

Defanzivac Brajtona je dobar način da se za jeftin novac “ugurate” u njihovu odbranu i dobijete igrača za 29. kolo koga kasnije možete lako da ostavite na klupi s obzirom da vam neće “crpeti” mnogo od budžeta.

Holanđanin je standardan prvotimac Potterove čete – odigrao je 90 minuta na poslednjih 5 utakmica u Premijer ligi, a u tom periodu se i jednom upisao u strelce. 

Statistika koja nam je “upala u oko” je da da je u poslednje 4 utakmice imao čak 9 šuteva ka golu protivnika, više od svih defanzivaca u ligi. Izuzetno je opasan na prekidima i pitanje je trenutka kada će ponovo iskoristiti neki kvalitetan centaršut. 

Pročitajte i naše tekstove o Salahu i povredama Ingsa i Grealisha. 

Srećno!

Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *