Najbolje zamene za De Bruynea

Najbolje zamene za De Bruynea

01/24/2021 0 FPL od A do Š

Pre nekoliko dana saznali smo vest da će kapiten i najbolji igrač Mančester Sitija, a ujedno i najpopularnija fantazi akvizicija iz redova “Građana”, Kevin De Bruyne (11.9m) odsustvovati nekoliko nedelja sa terena zbog povrede.

S obzirom da nema svrhe držati u timu toliko skupog igrača koji nije spreman da igra, Fantalitičari su detaljno analizirali nekoliko opcija za koje verujemo da mogu da “pokriju” Kevinove poene u narednom periodu.

 

“Premium” opcije – Rashford i Son

Za sve one menadžere koje bi De Bruynea zamenili nekim skupim igračem – verovatno su najbolje opcije Rashford (9.6m) i Son (9.7m). Ukoliko se dvoumite između ova dva igrača, odgovor je poprilično jednostavan po našem mišljenju – ne postoji statistički podatak koji ide u prilog Rashfordu u poslednjih 5 kola. Son je kreativniji, opasniji po gol protivnika što i jeste pokazao u toku ove sezone.

Jedina stvar koja ide u prilog napadaču “Crvenih Đavola” je utakmica protiv Šefilda na Old Traffordu dok Son igra tešku utakmicu protiv Liverpula. No, na duže staze sigurniji i verovatno pametniji “pik” je Korejac. 

 

Uložiti u “Lisice” bez Jamiea?

Vest da će najbolji strelac Lestera Jamiea Vardy (10.1m) takođe kao i Kevin odsustvovati sa terena nekoliko nedelja (napisaćemo poseban tekst na tu temu) teško je pogodila Rodgersa i njegov tim. No, mišljenja smo da u redovima “Lisica” i dalje ima kvalitetnih FPL akvizicija, pre svega u veznom redu.

Naravno, mislimo na Harvey Barnesa (6.8m) i Jamesa Maddisona (7.1m). Ako se dvoumite između njih dvojice, naš glas ipak ide Barnesu, a evo i razloga:

  • Bliži golu, češće šutira i ulazi u šeasneasterac 
  • 3 gola na poslednje 3 utakmice kada Vardy nije startovao
  • Konverzija šuteva i statistički podaci Maddisona u ovom momentu su verovatno neodriživi na duže staze
  • Jeftiniji za 0.3m 

Valja napomenuti i da je uzorak utakmica u kojima Vardy nije igrao ove sezone jako mali, no najizglednije je da Rodgers neće menjati formaciju i da će Iheanacho (5.6m) zauzeto Jamievo mesto u samom špicu napada. 

 

“Građanin” za “Građanina”

Deo fantazi menadžera će svakako želeti da Kevina zameni upravo nekim kolegom iz tima Mančester Sitija i na taj način pokušati da ostanu “uključeni” u napad i golove “Građana” dok je njihov kapiten van terena. 

Uporedili smo očekivane golove i asistencije četiri igrača sredine terena u poslednja četiri kola: 

Gundogan – Foden – Silva – Sterling

   xG: 0.54 – 0.34 – 0.23 – 0.24

   xA: 0.25 – 0.3 – 0.29 – 0.10 

Verovatno dobar deo vas niste fanovi napredne statistike kao što su očekivani golovi ili asistencije, no ukoliko pogledamo poslednje četiri utakmice čini se da je potpuno neisplativo uložiti 11.4 u Sterlinga koji ima vrlo slične, štaviše slabije brojke od svojih kolega iz tima. 

U odsustvu De Bruynea, naizglednije je da će Gundogan preuzeti penale na sebe što je svakako dodatan plus za njega. Biće interesantno da li će upravo Nemac ili možda Bernardo Silva preuzeti ulogu “desetke” od Kevina u narednim utakmicama. Ko god bude igrao na toj poziciji, biće više uključen u kreiranju šansi za napadače “Građana” i automatski postati još privlačnija fantazi opcija. 

 

ZAKLJUČAK

Son je verovatno najsigurniji “pik” sa kojim ne možete pogrešiti. Totenhem nakon utakmice sa Liverpulom ima veoma povoljan raspored jer u naredne tri utakmice igraju protiv Brajtona i Vest Broma i ako već nemate napadača Spursa u svom timu, Korejac je vaš čovek kao zamena za Kevina. 

Međutim, ukoliko želite da u svoj tim ubacite nekog diferentiala koji ima mali “ownership”, onda naš glas ide Barnesu ili Gundoganu. 

U trenutku pisanja teksta preko 660,000 igrača u svetu je već izbacilo Belgijanca iz tima, a naveći deo njih se okreće Sterlingu (31%), zatim Gundoganu (26%) i Maddisoonu (11%)…

Za koga god se odlučite, srećno!

Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *