Najbolje zamene za Barnesa

Najbolje zamene za Barnesa

03/02/2021 0 FPL od A do Š

Vest da će Harvey Barnes odsustvovati minimum šest nedelja sa terena, pogodila je mnoge njegove vlasnike, a u trenutku pisanja teksta čak 18.7% menadžera ima krilo “Lisica” u svom timu.

Sa postignutih 6 golova i zabeležene 4 asistencije na 10 mečeva pre nego da zadobije povredu, Englez je bio odlična akvizicija po ceni od samo 6.9m, te nemamo mnogo vremena za žal, pa moramo pronaći adekvatne zamene.

Fantalitičari su detaljno analizirali nekoliko opcija za koje verujemo da mogu da “pokriju” Barnesove poene u narednom periodu.

Igrači koji ne igraju “prazno” 29. kolo

Pedro Neto (5.7m) – 7.2% TSB

Portugalski vezni igrač je ponovo asistirao protiv Njukasla i sa 12 “returna” ove sezone, izdvaja se kao najbolja opcija među “Vukovima”, a čini se da se polako i vraćaju u formu. 

Na poslednjih šest utakmica u Premijer ligi, uputio je 18 šuteva na gol protivnika, od kojih je čak 7 išlo direktno u okvir gola, a jedan završio u mreži. Pritom, kreirao je i 15 šansi, tri su bile velike, a od toga su dve upisane kao asistencije.

Poseduje ga samo 7.2% menadžera, što znači da je i dobar differential. Neto ne igra u “praznom” 29. kolu, ali ukoliko ste planirali aktivaciju čipa “Free Hit”, to vam neće predstavljati problem.

Matheus Pereira (5.4m) – 1.8% TSB

Pereira je ove sezone učestvovao u postizanju devet golova za svoj tim, treba uzeti u obzir da je to ekipa koja se grčevito bori za opstanak u najjačoj lige Engleske, a imaju dobar raspored u naredna dva kola (Njukasl kod kuće i Kristal Palas u gostima).

Ukoliko žele da izbore mesto i naredne sezone u elitnijom takmičenju na “ostrvu”, neophodne su im pobede u ova dva meča, a čini se da je Matheus jedna od glavnih karika ovog tima.

Ima i dobru statistiku iza sebe, te je na poslednjih šest mečeva uputio 11 šuteva na gol, tri su išla u okvir gola, a jedan udarac je završio i u mreži. Takođe, kreirao je i 8 šansi od kojih su tri bile stopostotne, međutim, njegovi saigrači nisu iskoristili nijednu. Upisana mu je i jedna “fantazi asistencija”.

Ne igraju 29. kolo, ali sa “Free Hitom” to nije ni važno. Ukupan “ownership” mu je samo 1.8%, tako da on može napraviti i ogromnu razliku ukoliko treba da nadoknadite zaostatak ili pak još više se odmaknete u mini-ligama ili na globalnoj tabeli.

Igrači koji igraju “prazno” 29. kolo

Gareth Bale (9.3m) – 1% TSB

Ukoliko imate prostora i malo sredstava u banci, velški reprezentativac može biti odlična  akvizicija. Bale je zaista dobro izgledao protiv Barnlija, kao i cela ekipa Totenhema, postigavši dva gola uz jednu asistenciju, a samo jedan meč ranije je upisao još jednu.

Na te dve utakmice uputio je čak šest udaraca na gol protivnika, što je u proseku na svakih 19 minuta, uz dve kreirane velike šanse.

Ispred “Pevaca” je odličan raspored:

  • Kristal Palas (H)
  • Arsenal (A)
  • Aston Vila (A)
  • Njukasl (A)

Takođe, imaju utakmicu u “praznom” kolu, a u svom timu ga ima svega 1% menadžera, pa može napraviti razliku ukoliko se odlučite za Velšanina.

Bukayo Saka (5.2m) – 8.6% TSB

Ako nemate dovoljno novca za Balea, Saka može biti dobra zamena, a pritom se može i uštedeti. Arteta ga je odmorio protiv Lestera, pa bi trebalo da odigra narednih par utakmica. 

Krilni igrač Arsenala je od 15. kola učestvovao u čak 8 golova za svoj tim, a u dva navrata je donosio dvocifreni broj poena. 

Raspored im je korektan (Barnli u gostima, Totenhem kod kuće i Vest Hem u gostima), a ukoliko vam je potrebna jeftinija zamena za Harveya Barnesa sa malim “ownershipom”, onda je Saka vaš čovek.

Nadamo se da smo vam pomogli u izboru. Za kog god da se odlučite, srećno!

Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *