Najbolje akvizicije pred “duplo” 24. kolo

Najbolje akvizicije pred “duplo” 24. kolo

02/09/2021 0 FPL od A do Š

Pred nama je novo duplo kolo, a Fantalitičari su za vas izvukli najbolje opcije koje bi mogli da targetirati za svoj FPL tim. 

Važno je napomenuti da čak 3 od 4 tima koja imaju duplo 24. kolo igraju utakmice FA kupa u toku ove nedelje te je veoma važno ne žuriti sa donošenjem odluka o transferima.

Više puta smo napomenuli da taktika za takozvana dupla ili prazna kola zavisi isključivo od strukture vašeg tima te je najbolji savet koji možemo da vam damo da dobro odmerite vašu ekipu pre nego što donesete bilo kakvu odluku. 

 

MANČESTER SITI

GW24: Totenhem (H), Everton (A) 

Verovatno većina vas već ima najmanje 2, a možda i 3 igrača “Građana” u svom timu. Totenhem i Everton nisu lake utakmice za četu Pepa Guardiola, no ako uzmemo u obzir formu, to jesu mečevi koje bi Siti trebalo da dobije bez većih problema. 

Gundogan (6.0m) je prvo ime koje se izdvaja od ostalih. U neverovatnoj je formi, čak 9 golova u poslednjih 11 utakmica i što je takođe veoma važno, potpuno je preuzeo posao glavne karike u timu odsustvom De Bruynea (koji neće igrati ni naredne dve utakmice). 

Sterling (11.6m) jeste u dobroj formi sa 4 gola na poslednjih 5 startova, no ako ga uporedimo sa Ilkayem u svim najvažnijim statistčkim kategorijama (u poslednjih šest kola), vidimo da je ipak trenutno slabija fantazi akvizicija. 

Ilkay vs Raheem

xG – 4.32 vs 4.05

Kreirane šanse – 14-vs 7

Šutevi – 18 vs 14

Minuti – 573 vs 440

Cena – 6.0 vs 11.6

Kada su Ederson (6.1m), Cancelo (6.0m), Dias (6.1m) i Stones (5.2m) zajedno na terenu, “Građani” su skupili čak 11 klin šitova na poslednjih 14 utakmica. Gotovo neverovatan podatak, a s obzirom na važnost obe utakmice u duplom kolu postoji verovatnoća da Pep izvede najjači sastav i da svi budu starteri na obe utakmice te svakako preporučujemo da uložite u njihovu odbranu (ukoliko već niste). 

 

EVERTON

GW24: Fulam (H), Mančester Siti (H)

“Karamele” će imati dve utakmice kod kuće u duplom kolu. Meč protiv Fulama verovatno neće biti lak, no svakako teži od naredne utakmice sa “Građanima”. Ukoliko odigraju na kvalitetnom nivou za očekivati je da pobede Fulam i odnesu 3 boda sa tog meča. 

Bez prevelikog razmišljanja, Dominic Calvert-Lewin (7.7m) je najbolja opcija iz redova Evertona. Kao što je i pokazao u prethodnom kolu protiv Mančester Junajteda (12 poena), može da ima “return” protiv bilo koje ekipe u ligi. Deluje da je gotovo uvek u pravo vreme na pravom mestu. Čak 13 golova i 5 asistencija za popularnog DCLa ove sezone. 

Ukoliko targetirate još nekog igrača Evertona za svoj tim, ne treba gledati dalje od Lucasa Dignea (6.0m). Francuz je glavni izvor kreativnosti za tim iz Liverpula sa 7 asistencija ove sezone. 

 

BARNLI

GW24: Kristal Palas (A), Fulam (H)

Ekipa Seana Dychea je postigla najmanje golova u ligi ove sezone (samo 14!), ali i imala 7 klin šitova po čemu su na sredini po uspešnosti od svih 20 timova. Ovi podaci su dovoljni sami po sebi da potpuno zaobiđemo njihov napad u narednom periodu te fokusiramo se na odbranu. 

Nick Pope (5.5m) je imao čak 5 utakmica ove sezone sa dvocifrenim brojem poena što je više od igrača kao što su Mane, Sterling ili De Bruyne. Mečevi protiv Kristal Palasa (bez Zahe) i Fulama “mirišu” na utakmice na kojima Nick može da ponovi nešto slično. 

Treba napomenuti da Barnli nije imao imao klin šit čak 4 kola zaredom te iz tog razloga ne savetujemo “duplu” odbranu odnosno preveliki je rizik imati dva odrambena igrača u ovom kolu iz njihovih redova. 

 

FULAM 

GW24: Everton (A), Barnli (A)

Četa koju predvodi Scott Parker verovatno ima najteži raspored u duplom kolu s obzirom da imaju dva gostovanja protiv timova koji su realno kvalitetniji od njih. 

Naš savet je ovde vrlo jednostavan – ukoliko imate igrače Fulama u svom timu, zadržite ih i stavite ih u startnu postavu. U suprotnom, ne treba ih dovoditi jer se lako može desiti da Fulam izgubi obe utakmice i da ne bude bodova za njihove igrače u fantaziju. 

Golman Areola (4.5m) je igrač koji je doneo najviše poena iz redova tima iz Londona u dosadašnjem delu sezone, a kada se uzme u obzir da može osvojiti i neki poen za skupljene odbrane, verovatno je naispatljivije uložiti upravo u njega.

 

Nadamo se da smo vam makar malo pomogli pred naredno duplo kolo. Srećno u nastavku sezone!

Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *