Moov “blenk” i još jedan Jimenezov gol bez statistike – šta smo naučili u 6. kolu i kako dalje?

Moov “blenk” i još jedan Jimenezov gol bez statistike – šta smo naučili u 6. kolu i kako dalje?

10/27/2020 0 FPL od A do Š

Iza nas je jedno tmurno kolo u kome je bilo mnogo više onih manje zadovoljnih fantazi menadžera od onih srećnih. No, nemamo puno vremena za paniku i žal. Potrebno je sabrati utiske, naučiti vredne lekcije iz 6 kola i okrenuti se novom kolu koje počinje za nešto više od 48 sati.

 

Salahov “blenk” 

Fantati menadžeri koji su Mou Salahu (12.4) dali traku u 6. kolu su svakako osećali nezadovoljstvo nakon što je utakmica između Liveprula i Šefilda završena rezultatom 2:1 u subotu uveče. 

Egipćanin nije bio uključen u golove akutelnog šampiona Engleske te smo bili svedoci njegovog drugog “blenka” ove sezone.

Salah je igrao centralnog napadača na pomenutom meču dok je Diogo Jota (6.3) bio operativan po desnom krilu, svojoj prirodnoj poziciji. No, činilo se da se Portugalac “sudarao” sa Trentom Alexanderom Arnoldom (7.4) u prvom poluvremenu i oštećivao lopte ka Salahu. 

Iako se sve promenilo u drugom delu igre, zaključak je da su fantazi bogovi bili nepravedni prema Egipćaninu. 

Najpre je postigao pogodak (koji je VAR poništio zbog malog ofsajda), a zatim je pred sam kraj utakmice izašao 1 na 1 sa golamnom Ramsdaleom (4.9) i pogodio stativu. Fantalytics tim veruje da, i pored “blenka”, vredi ne samo zadržazi Egipćanina za 7.kolo, nego ga i razmatrati kao opciju za kapitena kada za vikend “Redsi” dočekuju Vest Hem na Enfildu. 

 

Jimenezov gol bez statistike 

“Vukovi” su nakon 2. kola ušli u odličan raspored, no isti ih nije doveo do puno golova – samo 3 na prethodne 4 utakmice.

Čak 2 od ta 3 gola su delo njihovog verovatno najboljeg igrača – Raula Jimeneza (8.5). Većina vas je verovatno pomislila da je “gospodin konstantni” neko koga treba zadržati na duže staze, jer postiže golove i kada ekipa nije preterano efikasna. 

Fantalytics timu se upalila crvena lampica kada smo analizirali brojke Meksikanca u prethodna 2 kola – samo 2 šuta ka golu i 0 velikih šansi.  I pored toga uspeo da postigne 2 gola i skupi 5 bonus poena i treba ga zaržazti za predsojeće kolo sa Kristal Palasom. No, već nakon toga, verovatno je bolje potražiti druge opcije u napadu. A koje to, pitate se verovatno?

 

Produktivni “Sveci” 

Soton je u 6.kolu pobedio sa 2-0 ekipu koja je verovatno najviše pokazala u prvih 5 – Everton.

Partnerstvo Ings (8.5) i Adams (5.8) u napadu još jednom je “zapalo za oko” Fantalytics timu. Che je postigao 2 gola u poslednje 2 utakmice i sada ima 3 “returna” u poslednja 4 kola. Svakako treba skinuti kapu svim fantazi menadžerima koji su bili strpljivi sa engleskim napadačem – definitivno im se isplatilo.

Ings je prvi put asistirao ove sezone i to 2 puta i ponovo pokazao izuzuetno stabilnu konstantnost – 4 returna u 6 utakmica. 

Što se tiče isplativosti – obojica su veoma slični, Danny svojim vlasnicima ove sezone donosi 4.8 poena po milionu, dok Che donosi 5 poena po uloženom milionu. U ovom trenutku se čini da nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za bilo kog od njih dvojice u svom napadu. 

Posebno interesantno za vlasnike Jimeneza – nakon 7.kola “Vukovi” gostuju Lesteru, dok “Sveci” na svom stadionu dočekuju Njukasl te je verovatno ovo dobar trenutak za transfer Jimenez -> Ings.

 

Bamford – prevara ili veliki value? 

Patrcik Bamfrod (5.9) još jednom je u 6.kolu i više nego obradovao svojih 28.6% vlasnika sa het-trikom i 17 osvojenih poena. 

Engleski napadač deluje toliko dobro na terenu da vam je prosto žao što ga nemate u svom fantazi timu dok ga gledate. Protiv Aston Vile je imao čak 12 dodira sa loptom u protivničkom šeasnaestercu i čak 9 šuteva ka golu (9?!). Ukoliko u svom timu i dalje imate napadače koji su skuplji od njega, a trenutnu deluju mnogo slabije na terenu (Mitrović, Wilson, Maupay) onda je to verovatno laka zamena. 

Ne zaboravimo da je Timmo Pukki veoma slično počeo prošlu sezonu, takođe sa ekipom koja je bila povratnik u Premijer ligu. No, verujemo da će situacija sa Bamfordom u nastavku sezone ipak biti dosta drugačija (Pukki je bio prililno neproduktivan nakon golova u početku) – jednostavno je generalno bolji igrač od Finca i, što je najvažnije, “pod palicom” je izuzetno kvalitetnog trenera – Marcela Bielse. 

Čini se da Patrick igra bolje na gostujućim terenima te je ove sezone na 3 gostovanja u svako bio strelac, a ukupno postigao čak 5 golova. Lids u naredna 3 gostovanja ide na megdan Kristal Palasu, Evertonu i Čelsiju ekipama koji imaju samo 2 klin šita na svojim terenima u dosadašnjem delu sezone od mogućih 9. 

 

Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *