Kome preti suspenzija?

Kome preti suspenzija?

11/16/2020 0 FPL od A do Š

Nekoliko igrača Premier lige izloženo je opasnosti da sakupi pet žutih kartona koji će ih dovesti do jednog meča suspenzije. Poslednja reprezentativna pauza u ovoj godini je očigledno pravo vreme da se sagleda disciplinska situacija onih “najugroženijih”.

Devetnaesto kolo je dug put za te fudbalere, kada se prag pomera sa pet na deset kartona. Iz tog razloga, Fantalytics tim je izdvojio te pojedince i detaljno objasnio u daljem tekstu.

Sa četiri žuta kartona…

Najbliži suspenziji je samo jedan igrač, štoper Lester Sitija Jonny Evans (5.5m). Reprezentativac Severne Irske uspeo je da sakupi četiri žuta kartona u samo pet ligaških nastupa ove sezone, a poslednju opomenu dobio je upravo u prethodnom kolu.

Pored povrede Caglara Soyuncua (5.3m) koji će biti odsutan sigurno još dva meseca i Wesleya Fofane (5m), za kog se još ne zna ozbiljnost povrede kolena, to bi bio veliki problem za “Lisice”.

Evans je četiri kartona dobio za samo šest prekšaja, pa se čini da će svaki naredni biti potencijalna javna opomena i suspenzija za iskusnog štopera.

Sa tri žuta kartona…

Odmah iza Evansa je čak trinaest fudbalera koji moraju biti obazrivi. Većina njih je sa nižim procentom vlasništva među menadžerima, ali ima nekoliko izuzetaka koji su na ovoj listi.

Kyle Walker-Peters (4.6m) je jedini igrač sa dvocifrenim procentom, a odmah iza njega je Hector Bellerin (5.1m). Njih dvojicu zajedno imaju 19,7%, odnosno 16,4% od 10.000 vodećih ekipa.

Nakon fenomenalnog starta Aston Vile, Johnu McGinnu (5.5m) se vlasništvo povećalo za čak šest puta, a samo dva kartona ga dele od jednog meča suspenzije.

Takođe, izvođač jedanaesteraca Lidsa i peta najpopularnija opcija u veznom redu za igrače ispod 6 miliona, Mateusz Klich (5.6m), pored tri javne opomene, skrivio je i najviše prekršaja od svih igrača sa ove liste, čak 19.

Nije iznenađenje ni što je Oriol Romeu (4.5m) u ovom odabranom društvu. Zadnji vezni fudbaler Sautemptona imao je deset puta više žutih kartona nego “FPL returna” u svojoj karijeri u Premier ligi.

Da se ime Johna Lundstrama (5.1m) pojavilo na ovoj listi prošle sezone, verovatno bi to bila glavna vest, ali s obzirom da je prebačen u vezni red, očigledno nema veliki uticaj na menadžere.

Ostali igrači sa tri žuta kartona u dosadašnjem delu sezone su:

Allan (5.4m), Matthew Cash (5m), Youri Tielemans (6.4m), Sander Berge (5m), Fred (5.3m), Abdoulaye Doucoure (5.3m) i Jamal Lewis (4.3m).

Kada se granica pomera?

Kao što smo spomenuli u uvodu, prag sa žutim kartonima biće povišen na deset nakon 19 ligaških utakmica. U većini sezona, to bi značilo kada se završi “Gameweek 19”, ali ovo nije uobičajena situacija.

Aston Vila, Barnli, Mančester Siti i Mančester Junajted treba da odigraju utakmicu koju su propustili u prvom kolu, a trebalo bi uskoro da saznamo tačan datum kada će ti mečevi biti odigrani.

Takođe, ukoliko dođe i do nekog neočekivanog odlaganja do devetnaestog kola, i to će uticati na pomeranje granice. 

Granica za deset kartona je do 32. kola, a igrači koji ih sakupe do tada, odslužiće kaznu od dve utakmice. 

Nadamo se da smo vam olakšali makar malo oko odabira igrača, te vam želimo puno sreće u nastavku sezone.

 

Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *