Koji igrači treba da nas brinu posle prvog kola?

Koji igrači treba da nas brinu posle prvog kola?

08/17/2021 0 FPL od A do Š

Ozbiljno jako kolo je iza nas, čak 69 poena je bio prosek, a naš tim je skupio odličnih 105! 🤷‍♂️

Ipak, čak i u takvom kolu smo uočili nekoliko igrača čiji su nastupi i brojke zabrinjavajuće pred nastavak kampanje.

Uzorak jeste mali (samo jedan meč), no krenimo redom…

Popularna opcija neđu fantazi menadžerima bio je Harvey Barnes (7.0) nakon vrlo dobrog izdanja u Community Shiledu. Može se reći da je razočarao u prvom kolu sa samo jednim šutem i 0 kreiranih šansi. Njegov xGI (očekivanja uključenost u golove) bio je samo 0.08. “Lisice” su u toku utakmice prešle u 3-5-2 taktiku što zabrinjava u kada je u pitanju Barnesova minutaža u nastavku sezone. Zamenjen je u 72. minutu.

Danny se mučio sa “Pčelama”

Fudbaler sa preko 30% “ownershipa” Ivan Toney (6.5m) ozbiljno je zabrinuo svoje vlasnike nakon utakmice sa Arsenalom. Potpuno bezopasan po gol, a meč je završio i bez šuteva. Naredni protivnik je Kristal Palas, ekipa koja je pokazala velike defanzivne slabosti u prvoj rundi te vredi Toneyu dati još jednu šansu.

Danny Ings (8.0) je samo jednom šutnuo iz šeasnesterca protiv Votforda i to je bio penal u poslednjim trenucima utakmice. Usput je i meč završio bez kreiranih šansi. Ipak, na penalima je i naredna dva protivnika su ekipe sa diskutabilnom odbranom, što svakako ohrabruje.

Ryad Mahrez (9.0m) je već posle jedne utakmice bacio u dilemu svoje trenutne, ali i potencijalne vlasnike. 0.54 xGI je dobar statistički parametar, ali on je takav samo zbog jedne velike šanse u prvom poluvremenu, što je ujedno bio i njegov jedini šut na celoj utakmici. Već druga “bleda” Ryadova partija zaredom, nakon utakmice u Communty Shiledu gde je takođe bio neprimetan.

Postoji i legitimna briga o potencijalnom pomeranju na klupu za utakmicu sa Noričem, ipak naš savet je da zadržite Alžirca jer taj meč nudi dosta potencijala, pogovo zbog velike želje “Građana” da naprave show na svom stadionu nakon poraza u prvom kolu.

Ove nedelje pisali smo još o ranim krađama na početku sezone, a do početka drugog kola pisaćemo i tekstove i differentialima, kapitenima i našem timu.

Ukoliko još uvek niste, svoj FPL tim možete napraviti na oficijelnom sajtu.

Zapratite nas na Fejsbuku i Instagramu za još dosta zanimljivih fantazi analiza.

Posetite naš shop i pogledajte ponudu za jedinstvene FPL majice.

Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *