Moyesovi “čekićari”

Moyesovi “čekićari”

09/08/2020 0 FPL od A do Š

Vest Hem već dugi niz godina igra toplo-hladno, ali uglavnom završavaju u donjem delu tabele, što je bio slučaj i ove godine (16. mesto).

Dolazak Moyesa prošle sezone nije puno toga promenio, ali je ipak uspeo da ih sačuva ispadanja iz Premijer lige. Dobro su završili prošlu sezonu i digli su formu nakon restarta što može biti dobar znak za ovu sezonu da imamo šta da očekujemo od “čekićara”. 

Iako postoje dobre opcije za fantazi, Vest Hem ima izuzetno loš raspored, tako da savetujemo da ih u širokom luku izbegnete za početak ove sezone.

Kada im se bude poboljšao raspored, definitivno treba razmotriti njihove igrače, pre svega Antonia (6.5m) i Hallera (6.5m) u napadu. Svakako, obojica nece igrati napadače, ali je vrlo verovatno da ce Antonio igrati krilo kao ranije, pre Hallerove povrede, a Haller klasičnog špica. Iako bi mnogi otpisali u ovom slučaju Antonia, jer se vodi kao napadač, a moguće da će dejstvovati po boku, svi znamo kako je zavrsio prošlu sezonu i jednostavno ga moramo uzeti u obzir i u ovom slučaju. Sa druge strane, Haller je postigao het-trik na pripremnom meču i sigurno ce dobijati dosta minuta, došao je kao veliko pojačanje prošle sezone sa očekivanjemi da će biti starter. Svakako, pratimo situaciju na početku sezone da vidimo ko će, i koliko će igrati.

Na sredini bih istakao Bowena (6.5m) koji je preporodio ekipu svojim dolaskom prethodne takmičarske godine. Brz, agilan, izvodi prekide, jednostavno Vest Hem izgleda bolje sa njim na terenu i moje mišljenje je da će biti zacementiran u prvoj postavi i ove sezone. Drugi vredan pomene jeste Souček (5m) pre svega zbog svoje jako niske cene, ali i pored toga je jako dobro završio prošlu sezonu, čak i iz fantazi aspekta, iako je centralni veznjak. Dobar je u skok igri  i često se priključuje napadu, dao je gol na pripremnoj utakmici i za taj novac definitivno nemate boljeg igrača. On bi mogao biti i od početka sezone u timu kao 5. igrač na sredini i da se rotira sa odbrambenim jeftinijim igračima, ali problem je što je završio u karantinu, pa je upitan za početak takmičenja. 

Ostale igrače ne bih uzeo u razmatranje. Lanzini (6.5m) je jako sklon povredama, Anderson (6.5m) je u jako lošoj formi i moraće dosta da se potrudi da vrati svoje mesto u startnih 11, dok su Fornals (6.5m), Snodrgrass (6m) i Yarmolenko (6m) prošle sezone bili nesigurni starteri i bili rotirani, i verujem da se to neće puno promeniti ove sezone, ako uzmemo u obzir kakve igrače ima Mojes u napadu poput Bowena, Antonia i Hallera. Takodje Noble (5m) je ispao iz postave dolaskom Součeka Rice (5m) je zadnji vezni i nije nam zanimljiv za fantazi, a Wilshere (5m)… pa Wilshere, sta reć više o njemu?

O odbrani ne bih trošio puno reči, West Ham je poznat kao ekipa koja od jačih timova ume neretko da primi i “petardu”, a ni protiv “slabijih” ekipa se nikada nisu nešto pokazali tako da bih ja njih izbegao. Ukoliko se odlučite za nekog od defanzivaca, to bi mogao da bude Fredericks (4.5m), ali on ima konkurenciju u vidu Johnsona (4m) koji je igrao malo na kraju prethodne sezone i može poslužiti kao 5. defanzivac ukoliko nastavi da igra. Za sada su obojica nesigurni starteri jer se ne zna ko će biti prvi izbor, pa bih ja njih izbegao, kao i Balbuenu (4.5m) i Ogbonnu (5m). 5m za Ogbonnu, defanzivca West Hama? Neka, hvala. Diop (4.5m) može biti solidna opcija jer deluje da je najsigurniji štoper, jeftiniji je i može se uzeti u razmatranje kada bude ekipa imala bolji raspored. Creswell (5m) je takodje dobar, ali je skup i ne bih ga uzeo u razmatranje. Masuaku (4.5m) teško da će dobiti minute pored svog pomenutog kolege.

Fabianski (5m) je najsvetlija tačka u defanzivi. Odličan golman, skuplja dosta odbrana, brani penale što takodje možemo uzeti u obzir i često je na bonus poenima. Ukoliko se Vest Hem bude solidarisao u odbrani malo, može biti dobra opcija.

ZAKLJUČAK: 

Raspored: Njukasl (H), Arsenal (A), Vulvs (H), Lester (A), Totenhem (A)

Dobre fantazi opcije: Haller, Antonio, Bowen, Souček

Igrači za razmatranje: Johnson, Diop, Fabianski

Igrači za izbegavanje: Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Creswell, Masuaku, Rice, Noble, Anderson, Wilshere, Fornals, Lanzini, Yarmolenko, Snodgrass

Junior, Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *