FPL 21/22: Rane krađe, vol. 2

FPL 21/22: Rane krađe, vol. 2

08/23/2021 0 FPL od A do Š

Drugo kolo je za nama, a ono će se najviše pamtiti po “blenkovima” Salaha i Bruna. Osim toga, Lukaku se vratio, Ings i DCL su ponovo pogodili, a Pep Guardiola je, naravno, napravio pet izmena u odnosu na prvu rundu.

No, Fantalitičari su se ponovo fokusirali na igrače sa dobrim performansama, a da su uz to ispod rada najvećeg broja FPL menadžera. Prošle sedmice smo vam pažnju skrenuli na Mbeuma (5.5m) i Dennisa (5.1m), a sada smo “snimili” po jednog igrača Totenhema i Sautemptona.

Dele Alli (6.5) – 2.1% TSB

dele

Povratak “otpisanog”

Nekadašnji veliki talenat “Pevaca” prolazi kroz period reinkarnacije. Dele Alli je prethodne dve sezone nestao sa fudbalske mape, ali je dolaskom Nuna Espirita Santa zaigrao kao preporođen i čini se da je blizu povratka na “zlatne” dane.

On je kod portugalskog stručnjaka zaigrao na poziciji desetke i glavni je kreator većine napada londonskog tima. Dele je posle Hojbjerga igrač Totenhema koji je imao najviše dodira sa loptom u prva dva meča sezone, čak 99.

Uz to, postigao je pobedonosni pogodak protiv Vulvsa, a što je još važnije to je uradio iz penala. Evidentno je da će Kane napustiti tim, jer ponovo nije bio među starterima, dok će po svemu sudeći Alli imati prednost u odnosu na Sona kada je najstroža kazna u pitanju.

Totenhem u naredne dve runde igra protiv Votforda (H) i Kristal Palasa (A), pa je Bamidele Alli igrač kojeg definitivno treba uzeti u razmatranje.

Tino Livramento (4m) – 2.7% TSB

livramento

Svetla budućnost “Svetaca”

Budući da će bajka zvana “Defanzivac Liverpula po ceni od 4m u startnoj postavi” uskoro završiti, jer se Robertson u potpunosti oporavio od povrede, potrebno je naći novu akviziciju u ovom cenovnom rangu.

Sve sezone se pojavi igrač koji je po minimalnoj ceni starter u nekom timu, a ove sezone je to desni bek Sautemptona Tino Livramento, koji je odigrao svaki minut u uvodna dva kola, a uz to njegove partije nisu prošle nezapaženo.

Štaviše, svako ko je gledao mečeve “Svetaca” mogao je da primeti da je reč o jako talentovanom mladom fudbaleru, a činjenica da je trener Hasenhuttl prebacio Walker-Petersa na levog beka dovoljno govori kakav je utisak na stručni štab ostavio ovaj još uvek 18-godišnjak.

Samo je kapiten tima i glavni kreativac James Ward-Prowse (6.5m) imao više dodira sa loptom (140) od Livramenta u prva dva kola (129), a naš pik je u poslednjoj trećini terena više puta pipuno loptu nego napadač Adam Armstrong (6m)!

Mlada nada Sautemptona je defitnitivno pik koji se u bližoj budućnosti mora naći u vašem timu!

Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *