Diogov ples na Enfildu – Portugalac “na radaru”

Diogov ples na Enfildu – Portugalac “na radaru”

11/24/2020 0 FPL od A do Š

Napadač aktuelnog šampiona Engleske, Diogo Jota (6.6) počinje da zadaje ozbiljne glavobolje fantazi menadžerima koji ga još uvek nemaju u svom timu.

Postao je prvi igrač u istoriji Liverpula koji je uspeo da postigne pogodak na svoja prva četiri meča na Enfildu, a u FPL-u donosi 7 poena po meču od šestog kola. 

Fantalytics tim je dublje analizirao Portugalca kao fantazi opciju i pokušaćemo da vam pomognemo u odluci za koju verujemo da je pred mnogima od vas – da li ga dovesti u svoj fantazi tim?

Od šestog kola Diogo je skupio 5 bonus poena, a bez problema je mogao da napusti Enfild u nedelju uveče sa dvocifrenim brojem fantazi bodova. Jota je na toj utakmici igrao na poziciji koju inače pokriva Mo Salah (12.2).

Schmeichel (5.5) je dva puta bio na mukama nakon Jotinog šuta, no uspeo je da odbrani, dok je Firmino (9.2) dva puta pogađao okvir gola nakon pasa Portugalca i tako ga koštao 2 asistencije. Prosto je neverovatno da je Diogo meč sa Lesterom završio sa “samo” 9 poena. 

Naravno glavno pitanje koje se potavlja je – koliko često će biti u startnoj postavi nakon što se Salah vrati u tim i da li može da pruža slične partije i dok je Egipćanin na terenu? 

Liverpul u sredu uveče igra meč Lige Šampiona protiv Atalante te ćemo videti koliko je Klopp spreman da pusti Salaha odmah “u vatru”. 

Međutim, čak i da se Mo vrati u startnu postavu za meč sa Brajtonom, Jota je već bio produktivan i sa njim na terenu. U 6. kolu su startovali zajedno, a Diogo je meč završio sa 9 fantazi poena. Čak i da Salah “gurne” Jotu na klupu, valja napomenuti da je u takvoj situaciji Portugalac ušao u igru sa klupe protiv Vest Hema i ponovo postigao gol, i to za pobedu.

 

Statistika Dioga Jote u poslednja 4 kola: 

Minuti: 282

Šutevi: 10 

Minuti po šutu: 28.2

Velike šanse: 4

Kreirane šanse:

Dodiri u poslednjoj 1/3 terena: 70 

Cena: 6.6 

Raspored: Brajton (A), Vulvs (H), Fulam (A) 

 

Kada se sve uzme u obzir – raspored, forma, statistika, “eye-test”, cena  –  Diogo Jota trenutno ima ogroman “value” u fantaziju i naš savet je da pokušate da pronađete mesto za njega u svom timu. 

 

Srećno!

 

Fantalytics tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *